Toepassingen van de 316 legering

staal 316

Roestvrij staal is een veel gebruikt materiaal voor sieraden en horloges, de 316L legering is het meest voorkomende type staal voor zulke toepassingen. Het kan vermaakt of aangepast worden door elke juwelier en het materiaal zal niet gaan roesten of van kleur veranderen.
De legering 316 is ook gebruikt voor de buitenkant van de beroemde Petronas Twins, en ook de Jin Mao wolkenkrabber dit zijn twee van de meest hoge wolkenkrabbers ter wereld.

De 300 serie legeringen

De meest gebruikte austenitische staalsoorten zijn die van de 304 legering, ook wel bekend als 18/8 dit komt omdat ze gemaakt zijn van 18% chroom en 8% nikkel. De 304 legering is ook wel bekend als A2 roestbrijstaal, niet te verwarren met A2 Grade staal. Het tweede meest voorkomende austenitische staalsoort is de 316 legering. Deze word veel gebruikt bij toepassingen van schepen, door de hoge weerstand tegen corrosie. Deze heeft een compositie van 18% chroom en 10% nikkel. Dus u raad het al, beter bekend als 18/10 roestvrij. Dit metaal is veelgebruikt bij besteld en hoge kwaliteit keuken apparatuur.

De 316 LVM legering

De legering word veel gebruikt bij biomedische toepassingen, denkt u bijvoorbeeld aan implantaten maar ook piercings en oorringen. De ā€œLā€ betekend dat het carbongehalte beneden de 0,03% licht wat het sensibilisatie effect verminderd. Dit is veelvoorkomend als de temperaturen hoog oplopen, bijvoorbeeld bij het lassen van het metaal.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeventien − 15 =